Mijn winkelwagen

U heeft niets in uw winkelmandje

Mijn winkelwagen

U heeft niets in uw winkelmandje

Ballarini - Family style sinds 1889

 

Voor ons betekent "Made in Italy" veel meer dan een plaats op de kaart. Al meer dan 120 jaar hebben we het Italiaanse erfgoed,

de waarden van de familie en de lokale traditie in elk kookgerei van BALLARINI ingebed.

We ontwerpen elk product alsof het voor onze eigen keuken is, want wat ons betreft maakt iedereen die met BALLARINI kookt

deel uit van onze uitgebreide familie.

 

 

 

 

 MAG IK DE PARMEZAAN?

 

BALLARINI is echt Italiaans. Het merk is sinds dag één gevestigd in Rivarolo Mantovano.

En misschien hebben we door onze Italiaanse roots een speciale houding als het gaat om koken: we vinden dat koken leuk moet zijn.

Dus koken met plezier. Koken met vrienden en familie. Gewoon koken. Waarom probeer jij het niet?

Probeerde jij onze exclusieve recepten al? Wat dacht je bijvoorbeeld van 3 kleuren pan focaccia?

 

Molto bene.

 

 

 

 KLEIN ITALIË IS VRIJ GROOT

 

De Italiaanse keuken is de meest populaire keuken - en wij zijn het merk voor antikleef kookgerei dat in Italië wordt gemaakt.

BALLARINI verenigt expertise op het gebied van metaalbewerking en innovatieve antikleefcoatings met het genot van de Italiaanse keuken.

We ontwikkelen voortdurend creatieve oplossingen voor de moderne keuken, gebaseerd op de culinaire tradities.

Zoals Thermopoint - nog zo'n klein ding dat vrij groot is. Deze handige sensor in de greep wordt rood of groen

wanneer de koekenpan heet of koel is, zo bespaart u niet alleen energie, maar bereikt u ook perfecte bakresultaten.

 

 

  

Het begon allemaal in 1889 toen Paolo Ballarini met het met de hand vogelkooien maakte.

Gelukkig maakte hij ook keukenproducten van gecoat en vertind plaatstaal en richtte hij in

Rivarolo Mantovano het bedrijf "Ballarini Paolo e Figli S.p.A." op.

Tegenwoordig staat BALLARINI garant voor een authentieke Italiaanse keukencultuur.

LA FAMILIA Onze medewerkers zijn belangrijk voor ons. In sommige opzichten zijn ze familie.

Veel van de 300 medewerkers die jaarlijks meer dan 12 miljoen BALLARINI producten produceren,

werken al meer dan 30 jaar bij het bedrijf. 30 jaar! Dat is een hele eer.

Wij willen van deze gelegenheid gebruik maken om hen “dank u wel” te zeggen.

 

En grazie.

 

 

EEN DORP WAS NODIG

 

We zijn sinds 1889 gevestigd in Rivarolo Mantovano. Dit drop heeft slechts 2.540 inwoners, maar is bekend.

Onze beroemde BALLARINI producten worden al sinds 1889 in dit kleine Noord-Italiaanse dorpje in de schaduw van de poort vervaardigd.

Dus toen we met een merklogo op de proppen moesten komen, was er geen twijfel mogelijk over wat het zou zijn.

 

 

1889

Het begon allemaal in 1889 toen Paolo Ballarini het gezelschap "Ballarini Paolo e Figli S.p.A." oprichtte in het kleine dorpje Rivarolo Mantovano.

 

 

1931

Het BALLARINI productassortiment omvatte 200 artikelen, waaronder koekenpannen, kookpotten en ander keukengerei.

 

 

VROEGE 1900

Paolo Ballarini droeg de leiding van het bedrijf over aan zijn zoon Angelo.

Onder de nieuwe directie introduceerde het bedrijf nog meer producten, waaronder Napolitaanse koffiekannen,

koekenpannen, raspen, voetenwarmers, bedwarmers en badkuipen.

 

 

1967

BALLARINI maakte voor het eerst antikleef kookgerei. Het destijds innovatieve kookgerei wordt vandaag de dag

nog steeds tentoongesteld in het bedrijfsmuseum.

 

 

1973

De eerste installatie voor het aanbrengen van antikleeflagen wordt in gebruik genomen.

Dankzij deze capaciteitsuitbreiding kon BALLARINI haar producten nu op de internationale markt brengen.

 

 

LATE 1970

De vierde generatie heeft de leiding van de onderneming overgenomen.

 

 

1980

In de jaren '80 werd de productiefaciliteit uitgebreid - met een fabriek voor het coaten van de buitenoppervlakken van de koekenpannen.

Dit maakte het voor BALLARINI mogelijk om zeer geïndividualiseerde producten met verschillende materialen,

kleuren en coatings te produceren.

 

 

1996

BALLARINI breidde zijn productiefaciliteit uit met een extra high-tech fabriek voor de productie van emaille. Dit is een hoogwaardig, buitengewoon hard en duurzaam coatingmateriaal voor het buitenoppervlak van de koekenpannen.

 

 

2004

Lancering Thermopoint: Deze innovatieve technologie biedt een energiebesparende methode voor een optimaal bakresultaat.

Dankzij het geïntegreerde Thermopoint op de handgreep kunnen gebruikers snel en eenvoudig

het juiste moment herkennen om voedsel in de pan te leggen.

 

 

 2015

BALLARINI werd onderdeel van de ZWILLING Group, die synoniem staat voor internationale groei,

bedrijfsinnovatie en expertise op het gebied van moderne hoogwaardige consumptiegoederen in de keuken.  

 

 

RECEPTEN